three × one =

two + 6 =

U Prostoru za POMAK u Zaječaru u urorak, 28. novembra biće održan okrugli sto na  „Dan odgovorne Javne uprave “.

“Dan odgovorne javne uprave” osmišljen je kroz dve panel diskusije.

  • Prva panel diskusija će biti posvećena kampanji “Ja u centru pažnje”,koja je deo projekta “Partnerstvom do dobre Javne uprave”, koji sprovodi Evropski pokret u Srbiji I Centar za evropske polite , uz finasijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj.

Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta javnih usluga koje se finansiraju novcem poreskih obveznika. S tim u vezi u sklopu prve panel diskusije biće prezentovani rezultati istraživanja zadovoljstva građana uslugama u zdravstvu, policijskoj i školskoj upravi, kao i predstvaljanje metoda pobojšanja rada u reformi javne uprave.

  • Druga panel diskusija biće posvećena učešću građana u formiranju lokalnih budzeta, gde će svoje rezultate i zapažanja na ovom polju, kroz projekat “Mediji, lokalna samouprava i organizacije civilnog društva za odgovorne javne finasije” , podeliti predstavnici Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

Teme reforme javne urave, kao i učestvovanje građana u kreiranju lokalnih budzeta prepoznate su kao suštinske u kreiranju stabilnog I otvorenog demokratskog društva.

Za sve dodatne infromacije možete se obratiti koordinatoru projektnih aktivnosti, Milanu Stanojeviću na mail milan.stanojevic@toc.rs