15 − 5 =

seven + 16 =

Dramska družina OŠ “Desanka Maksimović” izvela je u zaječarskom pozorištu lutkarsku predstava “Agencija za roditelje” u okviru manifestacije “Muzeji za 10”.

 

Predstava je rađena po tekstu Dejvida Badijela, u režiji nastavnika srpskog jezika Stevana Jovanovića, dok su lutke animirali đaci petog razreda.

 

 

 

“Agencijom za roditelje” Dramska družina je debitovala prošle godine na LUTVID Festu u Bijeljini, dok je ove godine sa preedstavom “Knjiga o džungli” trijumfovala i osvojila čak 8 od 10 festivalskih nagrada.

 

Mali glumci izvešće “Knjigu o džungli” u četvrtak na Festivalu lutkarstva osnovnih škola „FLUOŠ“ u Novom Sadu. Reč je o festivalu najboljih osnovnoškolskih lutkarskih grupa, autorskih pozorišnih lutaka i lutkarskih tekstova nastavnika.

 

 

Predstava je zajednički poduhvat đaka i nastavnika škole. Đaci četvrtog razreda glume u predstavi, osmaci su uradili trejler, knjigu snimanja, muziku i plakat uz tehničku i kreativnu podrška nastavnika Brankice Potić, Stevana Jovanovića, Braniše Đorđević i Olivere Ilić.

 

 

 

 

 

foto: OŠ “Desanka Maksimović”