three × five =

twenty − eleven =

Danas je u Gradskoj upravi u Zaječaru priređen prijem za atašea za kulturu Ambasade Narodne Republike Kine, savetnika u Ambasadi i za članove Pozorišne trupe iz provincije Henan.Marina Milić,zamenica gradonačelnika je istakla da joj je drago što će članovi pozorišne trupe iz provincije Henan učestvovati na dečjem pozorišnom festival I što su posetili Zaječar.

Vujadin Milošević gradski većnik zadužen za kulturu je izrazio zadovoljstvo što će članovi ove Pozorišne trupe  uveličati ovaj Međunarodni festival namenjen najmlađima.Ataše za kulturu ambasade Narodne Republike Kine je rekao da ovaj grad ima  potencijal da privuče nove posetioce I nove investicije.

Drago mi je što sam ovde. Ovo je prelep grad. Posetili smo muzej i s obzirom da Zaječar ima  svetsku baštinu pod zaštitom UNESKA smatram da  ovaj grad ima potencijal da privuče nove posetioce i nove investicije i da u razmeni sa drugim zemljama kao što je Kina, na primer, koje imaju brz razvoj, da grad može da se razvije u tom smeru. Dosta kineskih kompanija ulaže u Srbiju  i to privlači mnoge  posetioce iz Kine  i na ovaj način može da se  unapredi  ovakva vrsta saradnje, da Srbija bude još bolja i lepša zemlja”, istakao je  ataše za kulture ambasade Narodne Republike Kine, Cui Jinglan.