7 − 2 =

5 × 4 =

Klimatizovani kontejner za testiranje, uzimanje uzoraka i krvi za laboratorijsku analizu, osobama sa simptomima infekcije virusom covid-19 stigao je u zaječarski Dom zdravlja. Ova vredna donacija obezbeđena je saradnjom Vlade Republike Srbije i Evropske unije.

Gradonačelnik Zaječara i komandant Štaba za vanredne situacije Boško Ničić istakao je da će nakon instalacije enterijera i neophodne opreme, u  klimatizovanom covid kontejneru za nekoliko dana početi testiranje.

„Tako će se izbeći, eventualna, mogućnost kontaminacije ostalih prostorija Doma zdravlja, iako su ranije urađeni “tuneli” za bezbedno kretanje u okviru ove ustanove, i službi koje rade za druge bolesnike“.

Zahvaljujući svima koji pomažu, Ničić je naveo i da će kompletno rukovođenje ovim objektom preuzeti osoblje covid ambulante Doma zdravlja Zaječar.

Štab za vanredne situacije grada Zaječara, doneo je i zaključak o kupovini dva tunela za dezinfekciju iz budžeta Grada Zaječara, u cilju sprečavanja širenja pandemije korona virusa, koji će biti predati na upotrebu Zdravstvenom centru u Zaječaru.

 

 

foto:  zajecar.info