8 + 10 =

three + 9 =

U Zaječaru će od 23. do 26. maja biti održan 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018“. Svečano otvaranje je sutra u 20 časova u Radul begovom konaku kada će biti predstavljen portret pesnika Tomislava Marinkovića, dobitnika najznačajnijih pesničkih nagrada.

Tokom trajanja festivala biće predstavljena sabrana dela Aleksandra Ristovića , zatim poezija norveške pesnikinje Gunvor Hofmo, a biće organizovan i razgovor sa hrvatskim pesnikom Tomislavom Domovićem.

O „Srpskoj poeziji danas“ govoriće profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dr Đorđe Despić, a pesnici će gostovati i u zaječarskim osnovnim i srednjim školama.

Nastup sedmoro mladih pesnika – finalista predviđen je u subotu 26. maja, nakon čega će biti proglašen pobednik 33. Festivala mladih pesnika. Nastupu će predhoditi promocija knjige pesama „Tomorrowland“prošlogodišnje pobednice festivala Barbare Delić.


Iz bogatog programa festivala izdvajamo slušanje poezije na Trgu oslobođenja u Zaječaru, gde će 26.maja biti emitovani autentični audio zapisi srpskih pesnika.

Program festivala mladih pesnika u Zaječaru