one × three =

3 × two =

Fondacija Iskorak kroz donacije Akademije za filatropiju iz Poljske obezbedila je sredstva za čišćenje i uređenje „Rimskih stepenica“ na Kraljevici. U saradnji sa PSD „Ljuba Nešić“ u sredu (24. jula) od deset sati počeće velika akcija uređenja jednog od simbola park-šume Kraljevica i grada Zaječara.

„Turske“ ili, kako ih takođe zovu, „Rimske stepenice“ su deo kulturno-istorijskog nasleđa Zaječara i omiljeni su deo Kraljevice za mnoge Zaječarce. Nažalost, trenutno se teško mogu pronaći pošto su potpuno obrasle u vegetaciju, kao i prilazni put koji do njih vodi. Što je još gore, stepenice su u veoma lošem stanju i u nekim delovima je već opasno koristiti ih. Za nekoliko godina, ukoliko se ništa ne bi preduzelo, bilo bi nemoguće uopšte popeti se ili sići celom dužinom stepenica.

Ova akcija ima za cilj da se prilaz do samog stepeništa očisti od korova i šiblja kako bi se uopšte krenulo sa rekonstrukcijom. Svi koji žele da pomognu u ovoj akciji to mogu da učine u sredu od deset sati, mesto okupljanja je plato ispred zgrade Paviljona, a poželjno je i poneti alat sa sobom.

 

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“