twenty − five =

four × one =

Izložba „Fragmenti“ dosadašnjih, odabranih radova, predstavljaju jedinstven umetnički opus grafiti umetnika Ivana Andrijaševića, muzičkoj i grafiti publici poznatim pod pseudonimom Fokus.

Zapravo u reči Fokus, nalazi se i sav ključ njegovog dosadašnjeg rada- jednostavno, optimizovano, i sinergijski u jednoj tački i jednom umetniku. Radovi obavijeni skromnošću, bez hajpa i bilo kakvih pompeznih najava posle dve decenije pričaju pseudoromantizovanu priču o Zaječaru, hiperalističnom pričom o paralelnoj stvarnosti Mahale i upečatljivim dojmom životne filozofije koja počiva na principu „Rešavamo ga“.

Njegove linije sprejeva dopirale su koliko i njegovi muzički nastupi u preko 16 države Evrope, kao svojevrsno svedočenje da kosmičko percipiranje stvarnosti nije eksluzivno za odabrane, već je dostupno svakom pojedincu ako takav vid život odabere. Iz rodnog Zaječara, preko Čikaga i pola Evrope, nazad u rodnu Mahalu, sa pričom o energiji koja ukoliko nije fokusirana, ostaje samo pokušaj, samo trag u prašini, a ne fragment koji u istinu jeste svaki Ivanov rad.

Izložba će se održati u Bifeu Ventil (Beograd, Kapetan Mišina 14), 8. juna, sa početkom u 19 časova.