fourteen + 3 =

nineteen − 19 =

Ujedinjene  nacije su ponovo proglasile Finsku najsrećnijom zemljom na svetu jer je čitavo društvo podređeno potrebama građana. Grupa Finaca odlučila je da pokrene akciju i druge nauči da budu srećni.
Finci znaju u čemu je tajna sreće i odlučili su da to podele sa drugima. Pozvali su sve koji žele da otputuju u Finsku i provedu neko vreme sa vodičima za sreću.

Uprkos oštroj klimi i nedostatku sunca, skandinavske zemlje su uvek na vrhu liste najsrećnijih na planeti. Prema najnovijem izveštaju Ujedinjenih nacija, drugi put zaredom Finska je na prvom mestu. Finci imaju visok standard, zdravstvo je besplatno, obrazovni sistem među najboljima u svetu. Veoma su zadovoljni i ekonomijom, bezbednošću, socijalnim sistemom. Sve službe i usluge su im lako dostupne. Finci znaju u čemu je tajna sreće i odlučili su da to podele sa drugima. Kako bi sreću izvezli u ostatak sveta, pokrenuli su projekat „Iznajmi Finca“.Pozvali su sve koji žele da otputuju u Finsku i provedu neko vreme sa vodičima za sreću.

Zainteresovani treba da pošalju video-klip od tri minuta u kojem će se predstaviti. Zatim na sajtu rentafinn.com potrebno je popuniti formular. Oni koji budu izabrani, na leto će otputovati u Finsku o trošku svojih domaćina. Imaće sreću da upravo o njoj uče od najboljih. Pokretači projekta tvrde da pored toga što vlasti uporno rade na tome da usreće sve građane, tajna je i u povezanosti sa prirodom. Kada drugi idu na terapiju, Finci obuju čizme i odu u prirodu.

Izvor:Novosti/foto: Pixibay