seventeen − 3 =

five + nineteen =

U Zaječaru je u petak 25. oktobra održana javna tribina o rekonstrukciji Ivana Milutinovića i okolnih ulica, a nakon dvočasovne diskusije zaključeno je da će stručna lica sa Šumarskog fakulteta i Javnog preduzeća „Srbija šume“ izvršiti procenu, kao i da će svako drvo koje može da se sačuva biti sačuvano.

Na tribini održanoj u velikoj sali Gradske uprave, kojoj su prisustvovali zainteresovani stanari ulica Ivana Milutinovića, Pavla Ilića, Save Kovačevića, Branka Perića, Crnogorske, Milana Miljkovića, Albanske spomenice, Mojkovačke, Balkanske, Splitske, Dojranske i Ljubice Radosavljević, prezentovan je projekat prve faze totalne rekonstrukcije ovih ulica, a najviše diskusije, kao što se i očekivalo, izazvale su lipe u ulici Ivana Milutinovića.

Prvi pripremni radovi su obavljeni i za nekoliko dana, počeće se sa radovima u ulici Pavla Ilića, istakao je gradonačelnik Boško Ničić.

„Čekamo da završi radove Vodovod u ulici Ivana Milutinovića, a čekali smo i ovaj sastanak da vidimo da li krećemo sa radovima ili ne, ali nemojte  da brinete, sredstva su obezbeđena“, rekao je između ostalog gradonačelnik Zaječara navodeći i da će se rekonstrukcija ulice Save Kovačevića raditi u proleće sledeće godine, jer se vremenski neće stići da radovi i u toj ulici budu završeni do kraja građevinske sezone.

Za projekat, kojim je predviđena rekonstrukcija ulice Ivana Milutinovića sa okolnim ulicama, Pavla Ilića, Save Kovačevića i dela Hajduk Veljkove ulice, od „ostrvceta“ do Vražogrnačke rampe, obezbeđena su iz republičkog budžeta sredstva u iznosu od 108 miliona dinara.. Projektom je predviđena i zamena  azbestnih cevi za vodu, odvajanje atmosferske od fekalne kanalizacije, postavljanje LED rasvete i sadnja novog drveća.