sixteen + eight =

8 − seven =

Legenda srpske i svetske odbojke, Vladimir Vanja Grbić, održao je javni trening za male zaječarske odbojkaše i odbojkašice u hali sportova na Kraljevici.

Bila  je ovo odlična prilika za promociju odbojkaškog sporta, ali i predstavljanje kampa koji Grbić već godinama uspešno realizuje.

Kroz Kamp je do sada prošlo više od 1.200 dece iz 30-ak zemalja. Prema Grbićevim rečima, važnost kampa koji se zasniva na dečjoj igri i zdravlju, prepoznala je Svetska odbojkaška federacija, koja će ove godine, biti deo kampa.

„Kamp nije predviđen samo za decu koja se bave odbojkom, već je otvoren za svu decu od 8 godina, pa naviše, mogu da budu neki slučajevi da učestvuju i deca od 7 godina, dok gornja granica ne postoji. Ono što mi radimo nije samo početnički nivo, već je širok dijapazon, pa zbog toga u okviru kampa imamo 35 trenera po smenama, da upravo mogu da ispratim ceo taj proces, koji prvo mora da bude kvalitetan, drugo svako dete moramo da ispratimo onako kako treba, i da bi dali kvalitet koji je potreban.

U radu su mu pomagali i treneri Odbojkaškog kluba „Timok“ na čelu sa šefom struke Milanom Vučkovićem, koji je minule sezone bio deo kampa Vanje Grbića na Zlatiboru i jedan od trenera koji će prema Grbićevim rečima i narednih sezona biti član trenerske ekipe sada već prestižnog međunarodnog kampa.