two × three =

fifteen + nine =

Krovna organizacija mladih Srbije tokom aprila krenula je u karavan pod nazivom „Budi aktivan – pokreni promene!“.karavan će posetiti 10 opština i gradova u narednih 45 dana, a 7. maja posetiće i Zaječar. U Zaječaru, od 1981. godine pa do danas, osetan je pad broja stanovnika. Iz godine u godinu stopa živorođenih u odnosu na stopu umrlih 3 puta je manja, pa se na troje umrlih godišnje rodi tek jedna beba.

Nezaposlenost mladih od 15 do 24 godine u Srbiji je veoma izražena i iznad je opšte stope nezaposlenosti. Na osnovu podataka u 2016. godini nezaposlenost mladih na teritoriji Zaječara smanjila se u odnosu na 2015. godinu za 100-ak lica, međutim još uvek se nalazi iznad proseka. S tim u vezi, Krovna organizacija mladih Srbije tokom aprila meseca krenula je u karavan pod nazivom „Budi aktivan – pokreni promene!“ kakobi u svakoj opštini ili gradu razgovarali sa mladim ljujdima o njihovim problemima.

Karavan „Budi aktivan – pokreni promene!“ posetiće Zaječar u utorak, 7. maja u Prostoru za POMAK od 13 sati.

Želimo da vidimo šta su problemi sa kojima se suočavaju mladi, šta su izazovi i da ih upoznamo sa mogućim rešenjima problema,“ kažu organizatori.

„Tokom razgovora želimo da diskutujemo sa mladima, da ih podstaknemo na aktivizam i uključivanje u procese donošenja odluka i sve druge društvene procese.Želimo da podstaknemo mlade na društveno učešće, na aktivizam, na borbu za bolju budućnosti i na to da budu odgovorni i da sami prave bolje društvo u svojim zajednicama“, napominju u Krovnoj organizaciji mladih Srbije.