three × 4 =

13 − 3 =

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pokrenuli su proceduru za prijem profesionalnih vojnika u jedinice Vojske Srbije. Prijem je u toku i u trećoj brigadi kopnene vojske u Nišu, kojoj pripada i 31. pešadijski bataljon u Zaječaru.Komandant 31.pešadijskog bataljona potpukovnik Srđan Radivojević  pozvao je sve punoletne devojke i mladiće koji nisu stariji od 30 godina a psihofizički su sposobni da se prijave.

Popuna se odnosi na radna mesta profesionalnih vojnika specijalnosti roda pešadije, službe telekomunikacina I saobraćajne službe”, istakao je Radivojević.Nakon što ispune sve propisane uslove za prijem, prvi profesionalni ugovor o radu sa licima zaključuje se na period od 6 meseci.

Tokom tog vremena trebalo bi steći uvid  u stručne i fizičke sposobnosti, sklonosti i lične kvalitete profesionalnih vojnika, jer je upravo to osnov za naredno zaključivanje ugovora o radu na period od 3 godine sa mogućnošću  produžavanja.  Što se tiče opisa poslova na radnom mestu, težište je na obuci  i osposobljavanju  za izvršenje namenskih zadataka iz dodeljenih misija Vojske”, naglasio je komandant  31. Pešadijskog bataljona.Rad u Vojsci Srbije kandidatima obezbeđuje siguran posao i mesečna primanja.

Tokom radnog odnosa lica će moći da računaju, pre svega, na siguran posao, na pristojna i redovna novčana primanja, naknadu za putne i druge  troškove, imaće benificiran radni staž, socijalno i zdravstveno osiguranje, njih i članova njihove porodice i što je veoma bitno, mogućnost proširenja znanja, daljeg napredovanja  i usavršavanja u službi. Koristim ovu priliku da sve zaintersovane mladiće  i devojke  koji vole uniformu, koji vole vojsku i koji su željni izazova koje ovaj posao nosi, da se prijave  i postanu deo našeg kolektiva”, pozvao je  Radivojević.U profesionalnu vojnu službu u svojstvu profesionalnog vojnika,na odredjeno vreme,mogu biti primljeni državljani Republike Srbije, koji ispunjavaju odredjene uslove, naglasila je  poručnik Kristina Babić Stajić načelnik Grupe za ljudske resurse.Opšti uslovi su: da su punoletni, da su zdravstveno I psihofizički sposobni za službu u Vojsci Srbije, da im ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa , da nisu osuđivani  na kaznu zatvora od najmanje 6 meseci, da nisu stariji od 30 godina, da su bezbednosno provereni, da su odslužili vojni rok sa oružjem”, istakla je Babić Stajić.

Selekcija za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika realizuje se u 3 dela.

U prvom delu, u trajanju od jednog dana, kandidati podležu opštem lekarskom pregledu I proveri fizičke sposobnosti.radi te provere kandidati su obavezni da sa sobom ponesu sportsku opremu: patike,trenerke-šorc, majicu. U drugom delu trajanja od jednog dana, kandidati podležu psihološkoj proceni, dok u trećem delu, u trajanju od jednog do dva  dana,kandidati podležu medicinsko-zdravstvenoj proceni”, objašnjava.Detaljnije informacije vezane za konkurs zainteresovana lica mogu pročitati na sajtu Ministarstva odbrane I Vojske Srbije ili se mogu informisati u zaječarskoj kasarni “Nikola Pašić” u prostorijama Grupe za ljudske resurse radnim danima od 8 do 14 sati.