nineteen − 13 =

nine + 8 =

Maturanti četiri zaječarske srednje škole, njih 510,  otplesali su danas na centralnom gradskom trgu, svoj maturantski ples.

 

 

 

 

 

 

Zaječar  se tako ponovo pridružilo evropskim gradovima širom kontinenta  koji učestvuju u akciji „European Quadrille Dance Festival”, koja se u našem gradu održava već 12 godina. Maturanti su kao i ranijih godina plesali uz kompoziciju „Slepi miš“, Johana Štrausa.

 

 

 

 

 

 

Učenike završnih razreda srednjih škola i njihove roditelje,direktore i nastavnike , u ime gradonačelnika Zaječara i u svoje lično ime pozdravila je Marina Milić, zamenica gradonačelnika i naglasila da će ova manifestacija čiji je pokrovitelj  grad Zaječar biti organizovana i narednih godina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maturantima je poželela mnogo sreće u daljem životu i radu , a sve one koji odlaze na studije van Zaječara  pozvala je da se sa svojim znanjem i iskustvom vrate u Zaječar i doprinesu njegovom razvoju,  jer naš grad jedino tako može da napreduje.

 

 

 

 

 

 

Mturantski ples se u Srbiji održava od  2005. godine . a prvi grad koji se priključio ovom projektu Plesnog Saveza Slovenije bio je Kraljevo. Posle Kraljeva, 2006. godine priključio se i Niš, a od 2007. godine i Zaječar i mnogi drugi gradovi.

 

 

 

 

 

 

Ova manifestacija je oborila  i Ginisov rekord kao najveći simultani ples u svetu 2011. godine kada je plesalo 33 202 plesača. Organizator manifestacije je Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

 

foto:NPTK CK „Zoran Radmilović“