19 + fourteen =

4 × three =

Međunarodni sajam „Zdravo-domaće-prirodno“ i ove godine privukao je ogromnu pažnju.

Svečano otvaranje zakazano je za petak od 12 časova, ali već danas „igla“ nije mogla da padne na zaječarskom skveru, što od izlagača, što od velikog broja posetilaca.

Sedmi po redu Sajam, prema rečima organizatora, održava se sa ciljem promocije tradicionalnih, domaćih proizvoda i prava je prilika za širenje tržišta prirodnih proizvoda, povećanje proizvodnje i plasmana, ali i za razmenu znanja i iskustava.

Uporedo sa ovim, u Zaječaru se održavaju još dva sajma, Sajam finansiranja, četvrti po redu i treći Sajam turizma.

„Prvog i drugog dana Sajam će biti otvoren od 10:00 do 19:00 sati, dok će poslednjeg dana, odnosno u subotu 29. septembra, Sajam trajati od 10:00 do 15:00 časova.

I ove godine imamo goste iz inostranstva, zadržali smo status međunarodnog sajma, pa tako imamo goste iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Slovenije i Hrvatske.

Kao i do sada, biće tu raznovrsnih proizvoda, od tradicionalne hrane i pića, rukotvorina, kvalitetnih vina, rakija, meda i proizvoda od meda, sireva, dakle proizvoda iz svih mogućih krajeva. Ono što je najbolje u Srbiji biće na jednom mestu“, istakao je direktor Regionalne privredne komore u Zaječaru, Dejan Tošić.

„Ove godine na zahtev izlagača, Sajam je produžen za još jedan dan, trajaće tri dana, a  podelićemo i pet značajnih priznanja, i to za: najoriginalniji štand, za najposećeniji štand, najprirodniji, najzdraviji i najdomaći štand, naglasio je Tošić.

Organizatori Sajma su Grad Zaječar i Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječar.