twelve + seventeen =

one × 1 =

Britanska humoristička televizijska serija „Mućke“ (Only Fools and Horses), koja je jednom epizodom postavila rekord u televizijskoj gledanosti, sada doživljava novu popularnost u formi mjuzikla u londonskom Vest Endu. Britanci, opterećeni temom Bregzita, rado gledaju novu verziju „Mućki“ dok se nostalgično prisećaju starih, jednostavnijih vremena.

„Sada smo u neverovatno polarizovanoj situaciji, pa je lepo da se nekada vratimo unazad i pogledamo stvari kroz naočare sa ružičastim staklima“, izjavio je Tom Benet, koji u mjuziklu igra Del Boja.On je rekao da bi se moglo reći da su to bila „jednostavnija, mnogo bolja vremena“.

Mjuzikl je delo Salivenovog sina Džima, koji se udružio sa glumcem i piscem Polom Vajthausom i razvio ideje koje je ostavio njegov otac. Od premijere prošlog meseca, za mjuzikl je prodato 150.000 ulaznica, a predstave su rasprodate do kraja avgusta. Time je oboren rekord po brzini prodaje ulaznica u teatru. Nove „Mućke“ do sada su zaradile više od osam miliona funti. Mjuzikli su Vest Endu prošle godine doneli prihod od preko 765 miliona funti, navodi se u podacima Udruženja londonskog teatra.

Izvor:Blic/Foto:youtube.com