3 × five =

14 + 8 =

Spuštena je zavesa na 27. „Dane Zorana Radmilovića“ u Zaječaru.

Žiri i publika su rekli svoje, pa je tako za najbolju predstavu Festivala, glasovima publike proglašena „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića, u režiji Tanje Mandić Rigonat i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda.

Žiri u sastavu: predsednik Nebojša Bradić, Miroslav Radonjić i Nenad Novaković, doneo je odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu većinom glasova dodeli Borku Periću za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi „Ustav Republike Hrvatske“ Satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba.

Nagrada za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ pripala je takođe glasovima žirija predstavi „Naši dani“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

Žiri Festivala malih pozorišnih formi kojim je predsedavao glumac Ivan Bekjarev doneo je odluku da je pobednik Festivala malih pozorišnih formi Nebojša Dugalić za ulogu u monodrami „Ispovest Dimitrija Karamazova“ Fjodora Dostojevskog.

Specijalna nagrada ovog festivala pripala je Vladimiru Cvejiću za „Brevroviziju“.

Međunarodni ton tradicionalnom Festivalu, dalo je i gostovanje kineskog Umetničkog ansambla iz provincije Henan. Ova folklorno-plesna grupa nastupila je na zatvaranju programa, a predstavila se atraktivnim programom kroz igračke, pevačke i plesne tačke.