12 + seventeen =

19 − 9 =

Zaječar će u drugoj polovini decembra biti centar fudbala na petoparcu Timočke Кrajine. Tradicionalni 29. Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Zaječar 2019“ na programu je od 14. do 29. decembra u hali sportova na Кraljevici. Organizator je Sportski savez grada Zaječara u saradnji sa JКP „Timok održavanje“ i pokroviteljstvom grada Zaječara.

Takmičenje će, baš kao i prošle godine biti organizovano u šest uzrasnih kategorija: mlađi petlići (2009. i mlađi), petlići (2007. i mlađi), pioniri (2005. i mlađi), kadeti (2002. i mlađi), seniori i veterani, za koje pravo igranja imaju igrači rođeni 1979. i stariji, uz dozvoljena dva bonus igrača.

Pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu, Milan Stanković, je na konferenciji za medije, održanoj u gradskoj kući istakao da Grad podržava sve sportske manifestacije, naročito tradicionalne.
„Nivo kvaliteta turnira je sve bolji, ove godine se nadamo da ćemo napraviti korak dalje i što se tiče organizacije, a i što se tiče same masovnosti. Masovnost je najvažnija u čitavoj ovoj priči, a tu pre svega mislimo na decu. Ovo je prilika da se deca zabave na određeni način i da razviju takmičarski duh. Želimo da nam sportska hala na Кraljevici bude puna, i da ljubitelji malog fudbala dođu u što većem broju“, istakao je Stanković.

Prema rečima Igora Božinovića, generalnog sekretara zaječarskog sportskog saveza i ove godine su očekivanja da će sve proteći onako kako je i planirano, bez ikakvih problema. Кada je reč o samom programu turnira, prve utakmice igraće se od subote 14. decembra, a za 19. decembar predviđena je pauza zbog praznovanja Svetog Nikole.
„Prijavljivanje ekipa je moguće do petka 13. decembra do 12.00 sati, u prostorijama Sportskog saveza. Već od 14. decembra u prepodnevnim satima počinju utakmice mlađih kategorija: mlađi petlići (2009. godište i mlađi) i pioniri (2005. i mlađi). U nedelju, 15. decembra će igrati petlići (2007. i mlađi).

Sve ostale kategorije kreću sa takmičenjem od 16. decembra u popodnevnim časovima. Izvlačenje parova za seniorske ekipe i ekipe veterana i kadeta, održaće se u subotu 14. decembra, od 15 časova, odmah po završetku takmičenja mlađih kategorija. Moram da napomenem da će polufinalne utakmice biti odigrane 28. decembra, dok će dan kasnije 29. decembra biti odigrana sva finala, kao i utakmice za treće mesto. Za mlađe kategorije utakmice se igraju u prepodnevnim satima, za ostale u popodnevenim“, istakao je Božinović i dodao:
„Кada je reč o kotizaciji, ona ostaje ista kao i prošle godine: mlađi petlići i petlići 3.000 dinara, pioniri 4.000 dinara, kadeti 6.000 dinara, seniori 12.000 dinara i veterani 5.000 dinara. Prošle godine smo imali u svim kategorijama 53 ekipe, očekujemo da ove godine taj broj i nadmašimo“.

Vice Lalić, v.d. direktora JКP „Timok-održavanje” je na konferenciji za novinare istakao da će i ove godine, tokom trajanja turnira, posetioci moći da se osveže u bifeu, u okviru sportke hale, za čiji zakup će biti raspisana licitacija.
„Tokom utakmica grupne faze i prvog dela eliminacionih borbi ulaz će biti besplatan, naplaćivanje karata krenuće za polufinalne utakmice i iznosiće 50 dinara, dok će za finalne utakmice cena biti 100 dinara“, rekao je Lalić.


Кada je o nagradnom fondu reč, za osvojeno prvo mesto u kategoriji kadeta, nagrada je 25.000 dinara, za drugo 15.000, dok je za treće 10.000 dinara. U kategoriji seniora prvo mesto pobedniku donosi ček na 250.000 dinara, drugoplasiranom će pripasti 150.000, dok je za treće mesto obezbeđeno 100.000 dinara. Osvajači prvog mesta u kategoriji veterana mogu da računaju na 20.000 dinara, drugoplasirani 15.000 i trećeplasirani 7.000 dinara.
Za kategorije mlađih petlića, petlića i pionira organizatori su pripremili robne nagrade.

 

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“