five × five =

17 − 7 =

Od naredne školske godine planirano je da se poveća  broj informatičkih odeljenja u gimnazijama sa postojećih 44 na 55 odeljenja. Planirano je da se poveća broj odeljenja u gimnazijama koje već imaju taj smer, ali će IT odeljenja biti otvorena i u gimnazijama koje ih do sada nisu imale.

Ministar prosvete Mladen Šarčević  je podsetio da je u školskoj 2018/2019 godini bilo 36 odeljenja učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku. Povećavanjem broja IT odeljenja i povećavanjem kvota za studente koji će studirati IT na fakultetima, kako je ocenio, izgrađuje se, između ostalog, novo savremeno tehnološko društvo, koje će biti zasnovano na znanju.

Nebojša Đurđević iz Inicijative  „Digitalna Srbija“, je istakao  da će do kraja školske godine, zahvaljujući kompanijama članicama te neprofitne organizacije, svaki učenik IT odeljenja u Srbiji imati priliku da upozna jednog profesionalca iz sveta u koji ulaze. Mogućnost da polažu prijemni za IT odeljenja imaju svi učenici osmog razreda.