6 − three =

thirteen + nine =

Redovna sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, kojom je predsedavala zamenica komandanta Štaba i zamenica gradonačelnika, Marina Milić, održana je u sredu 22. januara u velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru.

Diskutovalo se o aktuelnoj problematici pojave, registrovanja i proglašenja opštine Kladovo zaraženim (inficiranim) područjem od zarazne bolesti afrička kuga svinja, od strane Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.

Zamenica komandanta Štaba za vanredne situacije grada Zaječara Marina Milić je rekla da na teritoriji grada Zaječara ne postoji zabeležen slučaj pojave ove bolesti i da je Štab dužan da preduzme sve preventivne mere u slučaju eventualne pojave afričke kuge svinja.

Donet je Zaključak o određivanju parcela za eventualni ukop svinja izloženih afričkoj kugi, kao i Zaključak o angažovanju ljudi koji će u slučaju pojave ove bolesti na teritoriji grada Zaječara, biti angažovani oko fizičkih radova na izvođenju i prenošenju životinja iz štala i dvorišta.

Članovi štaba su jednoglasno doneli i Zaključak o angažovanju Javno komunalnih preduzeća u slučaju pojave afričke kuge sinja i Zaključak o formiranju Stručno – operativnog tima koji će biti u stalnom kontaktu sa Upravom za veterinu.