two + 15 =

three + one =

Dobra energija,pozitivna atmosfera,zanimljivi demo bendovi…ukratko bi bio rezime prve večeri 53. Zaječarske Gitarijade. Publika željna dobre energije došla je da da podršku ovakvom festivalu i da čuje omiljene bendove.Tradicionalna 53. Zaječarska Gitarijada počela je sinoć nastupom  prošlogodišnjih pobednika grupe “Aleja velikana”.A onda je ovogodišnji PR Gitarijade  Đorđe David sa svojim bendom “Death Saw” pokazao šta zna.Vlatko Stefanovski virtouz na gitari je dobro poznat zajecarskoj publici, a sinoć je uspeo da im prenese dobre vibracije i energiju i dočara svoj stil etno-rok koji karakteriše fuzija klasične rokenrol muzike sa narodnim elementima, u njegovom slučaju iz njegove rodne Makedonije.Prvog  takmičarskog dana predstavilo se 5 demo bendova: 3 iz Beograda: Reci cimet, Bendover i  Sanitarium, iz Trstenika Junkie Zulu i iz Užica  Mehanizam. Oni su  odsvirali  po jednu pesmu  i to na velikoj bini. Zvuk je bio podjednako dobar kao i kada su nastupali revijalni bendovi. Svi su bili dobri, puni energije i entuzijazma, mladi, gladni života i rokenrola.Ljubav izmedju  grupe  S.A.R.S. i zaječarske publike je bila očigledna, a članovi benda tu ljubav su znali da cene i uzvratili  je. Kombinacija stilova njihova je karakteristika, a publika je uživala u laganim, ali i u bržim pesmama. Kada je vođa benda zapevao „njam, njam, njam”, publika je ponovno zavrištala i bilo je jasno da fenomen „Buđavog lepca” i dalje traje.Prvo veče svojim koncertom zatvorio je  „Void Inn.

Drugog dana 53. Gitarijade publika će uživati uz: Gobline, Riblju čorbu, Alena Islamovića , Up N Downs i naravno demo bendove: Gnijev anđela (Bratunac), Two Fingers (Novi Sad), Bez rikverca (Banjaluka), Dusi (Beograd) I Headfull (Niš).

Na zaječarskoj Kraljevici sutra će nastupiti: Atomsko sklonište, finalisti demo bendova, Van Gogh, hevi metal bend “Metalsteel”iz Slovenije, Električni orgazam, beogradski pank benda NBG, a nakon toga u 1 i 30 biće proglašen pobednik ovogodišnje 53. Zaječarske Gitarijade.