3 × one =

11 − 7 =

Dok se dvojica svađaju treći se gosti, slobodni je prevod stare srpske poslovice, koji se može upotrebiti u slučaju fudbalera Timoka i Kablova.

Naime, u zaječarskom derbiju, prvom koji su ovi gradski rivali odigrali u borbi za bodove, viđeno je dosta borbe, dva gola i podela bodova.

Na kraju 1:1, rezultat kojim će najzadovoljniji biti komšije iz Knjaževca. Timočanin, je kao što znate lider Zone „Istok“ sa 19 bodova, a prvi pratilac je Timok, koji posle osvojenog boda u današnjem derbiju ima 17 osvojenih bodova.

Ipak, Knjazečani će trijumfom na gostovanju pretposlednjem Majdanpeku, moći da pobegnu na pet bodova razlike.

No, da se vratimo utakmici. Lepo subotnje popodne, oko 500 gledalaca na gradskom stadionu na Kraljevici, imali su priliku da prisustvuju istorijskom, prvom odmeravanju snaga u prvenstvenom duelu, zaječarskih rivala.

Počelo je odlično po goste, Aleksandar Stefanović je već u 3. minutu iskoristio konfuziju u redovima domaćih i doveo Kablove u vođstvo.

Domaći tim se od tog momenta prenuo i krenuo znatno ofanzivnije ka golu gostiju iz Kotlujevca. I nagrada je stigla u 35. minutu, kada Aca Manić poravnava rezultat.

Do kraja, sem revije žutih kartona i nekih čudnih sudijskih odluka, nije viđeno mnogo toga. Velika borba za svaki pedalj terena i kao što je već navedeno, remi koji najviše odgovara Timočaninu.

Timok ostaje drugi barem do meča Moravice i BSK-a, dok su Kablovi sedmi sa 11 bodova.

Treneri Timoka Miroslav Trujkić i Oliver Mladenović opredelili su se za sledećih 11 fudbalera:

Petrović, Antić, Stojanović, Jonović, Kovačević, Manić, Stojanovski, Spasovski, Stamenkovski, Rošević  i Abramović. Šansu sa klupe dobili su i Milosavljević, Kojić i Lazarević.

Strateg Kablova Slović izabrao je sledeći sastav:

Ristić, Petrović, Selimović, Mladenović, Mihailoić, Dušan Petrović, Konić, Stefanović, Jovanović, Bućin, Đoković. U drugom delu igre, priliku su dobili Mitev i Mladenović.

Timok naredne nedelje ide na noge ekipi Orljana, dok će Kablovi dočekati Bukovik iz Ražnja istog dana na stadionu u naselju Ključ u Kotlujevcu.