one × 1 =

12 + 11 =

Zaječar će po svemu sudeći dobiti novi fudbalski stadion koji će ispunjavati FIFA standarde, imati kapacitet od 8168 mesta, a pored toga planirani sportski kompleks sadržaće  još osam pomoćnih terena.

Ovim infrastrukturnim poduhvatom steći će se neophodni uslovi da se sportske aktivnosti u Zaječaru podignu na lestvicu više. Višestruke benefite od ovog projekta imaće i najstariji fudbalski klub u Zaječaru – Timok 1919. Izgradnja ovog objekta procenjena je na 17 miliona eura i u celosti će biti finansirana iz republičkog i budžeta Fudbalskog saveza Srbije.

Na jučerašnjem sastanku između predstavnika lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Zaječara, Boškom Ničićem i čelnika Fudbalskog saveza Srbije predvođeni predsednikom FSS Slavišom Kokezom, mimo infrastrukturnih pitanja izgradnje novog stadiona, bilo je reči o idejama koje bi direktno uticale na oporavak zaječarskog fudbalskog stogodišnjaka.

Pre svega izgradnja novog stadiona na Kraljevici pružiće efikasnije uslove za razvoj igre među stativama u Zaječaru i okolini, doprineti većoj zainteresovanosti privrednog sektora za sponzorstvom, a publici i igračima dati motiv više da nastave sa bogatom fudbalskom tradicijom u gradu na dva Timoka. Takođe jedna od tema sastanka bila je i stvaranje stabilnog finansijskog modela u kome bi plavo beli sa Timoka mogli što pre da na terenu izbore povratak u viši rang takmičenja, odnosno Srpsku ligu “Istok“.

S obzirom da je aerodrom Konstantin Veliki udaljen 100 kilometara od Zaječara, na novom stadionu će biti moguće održavanje međunarodnih utakmica, kao i gostovanje nacionalnih selekcija!

Takođe jedna od tema sastanka bila je i proslava stogodišnjice fudbalskog sporta u Zaječaru, kako je najavljeno ovom prilikom će na jesen biti odigrana utakmica između timova Timok 1919 i reprezentativne selekcije, koja će biti povod da Zaječar ugosti proslavljena fudbalska imena i klubove sa ovih prostora.

Kako stvari stoje  fudbalski klub “Timok 1919“ konačno ima zdrave temelje za razvoj i napredovanje, kako bi se što pre vratio u viši rang takmičenja. Za taj uspeh mu je u prošloj sezoni nedostajalo i malo sportske sreće, ali pohod na prvo mesto tabele u novoj sezoni deluje kao realni cilj kojem se nada kompletna fudbalska javnost u Zaječaru. Timok je zadržao okosnicu ekipe iz prošle sezone, doveo novih šest igrača, dok su do kraja prelaznog roka u planu su još sedmorica, što bi trebalo da čini roster ambicioznog tima za sam vrh tabele.

Sigurno je to da uz navijače koji su klub bodrili i u najtežim trenucima u stogodišnjoj istoriji, svetlim planovima za razvoj fudbala u budućnosti, publikom koja godinama prati dešavanja na stadionu podno Kraljevice, su ispunjeni svi uslovi da igrači i stručni štab sa ponosom obuku plavo – bele boje i u sezoni koja je pred nama istaknu kandidaturu za sam vrh tabele.

 

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“