5 × one =

2 × three =

Stavljena je tačka na ovogodišnju sezonu srpske rukometne Superlige. Zaječarke su u povratničkoj sezoni u elitnom rangu takmičenja pobrale mnoge simpatije i na kraju apsolutno zasluženo stigle do plasmana u Evropu.
Izabranice trenera Živojina Maksića su u minuloj nedelji odigrale dva meča protiv dve najbolje srpske ekipe i zabeležile dva poraza. Znatno bolje je to izgledalo u sredu 15. maja protiv šampiona Jagodine, nego za vikend na gostovanju u Aranđelovcu, ali teško je bilo i očekivati da se u tri dana odigraju dva dobra susreta sa zahtevnim i teškim rivalima.


Sasvim sigurno najboljih 50 minuta rukometa viđeno je u Zaječaru 15. maja protiv Jagodine, ali problem je bio u poslednjih 10, kada je ponestalo koncentracije i kada je duža klupa šampiona rešila meč, u kom ne bi bilo nezasluženo ni da su Zaječarke na kraju trijumfovale. Ovako, na kraju 28:30 za gošće posle 14:14 u prvom poluvremenu i vođstva domaćih od dva razlike u 45. minutu, na kraju tesan poraz i slavlje Jagodinki.
Poslednji susret u sezoni Zaječarke su odigrale u Aranđelovcu, protiv vicešampiona Bekamenta i poražene 37:25.


Sve u svemu, odlična sezona u kojoj je na kraju osvojeno 4. mesto, iza Jagodine, Bekamenta i Naise, a ispred šabačkog Medicinara i Mladosti iz Nove Pazove i ostvaren plasman u „Čelindž kup“, pa će evropske ekipe ponovo gostovati u hali na Кraljevici.