2 × one =

11 + 10 =

Kada govorimo o tradicionalnim manifestacijama u gradu ne možemo preskočiti septembarski vašar, koji je uvek bio „u top“ konkurenciji u našem gradu. Često ga kolokvijalno i nazivamo „glavni“ vašar, pošto je godinama bio veći i posećeniji od onog organizavanog tokom leta.

Kako ćemo napraviti posebnu kulumnu (ali stvarno), koja će biti posvećena jedino i isključivo gomilicama. Sem saopštenja da „leteći cirkus“ kreće sedmog ,a završava se devetog, i da su mekice i „gomilice“ već istalirane, za danas vam predstavljamo i neke analize do kojih smo došli obilascima drugih manifestacija vašarskog tipa po zemlji i regionu.

Pivo je na preimer jeftinije na vidinskom vašaru, kao i ceo muzički repertoar, dok su jela sa „skare“ u optimumu sa našim.

Vašar u Rumi je itekako veći neki naš, i kada razmišljate o tome kako je teško naći parking u blizini vašarišta, u Rumi je teško da nadjete parking u gradu od gužve.

Vašar u Topoli ima neku neopisivu draž, i više liči na kulturnu nego na trgovinsku manifestaciju.

Ipak zaječarski  je  naš, pa uvek nadjemo povod da kupimo nekome licidersko srce, mekice za celu porodicu, prokopamo „skoro pa novu garderobu“ iz EU, i kupimo 4 + 1 akciju čarapa ( koje nam možda i ne trebaju, ali valja se – vašar je).

Photo Ivan Golubović