eighteen + three =

five × 1 =

Svečano je otvorena manifestacija 6. „Sportske igre mladih 2019“ u Zaječaru. „Baklju prijateljstva“ unela je Iva Tošić, učenica Gimnazije u Zaječaru, članica ekipe koja je na Državnom školskom taklmičenju u odbojci osvojila bronzanu medalju.Prijavljene ekipe učenika nadmetale su se u malom fudbalu, rukometu, šahu, između dve vatre u sportskoj hali na Kraljevici. Takmičenje u basketu bilo je u zaječarskoj Gimnaziji, dok su se tenis i odbojka na pesku igrali na terenima Popove plaže u Zaječaru.

Zakletvu prijateljstva u ime malih SIMovaca položio je teniser Danilo Jovanović, učenik sedmog razreda OŠ „Ljubica Radosavljević Nada”, koji je bio pobednik SIM 2018 u Splitu. U ime sudijske organizacije to isto je učinio Branislav Kostić, košarkaški sudija.Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović, uručila je plaketu za doprinos razvoju Igara Milanu Stankoviću – pomoćniku gradonačelnika Zaječara.

Grad Zaječar je prepoznatiljiv po tome što ulaže mnogo u sport, ne samo u profesionalni, već i u amaterski i u školski sport. Ulaganje će se nastaviti i u budućnosti. Ova sportska manifestacija organizovana je na jednom profesionalnom nivou. Grad Zaječar je ponosan na činjenicu da učestvujemo u ovim Igrama iz godine u godinu, a ovaj događaj podiže se svake godine na jedan viši nivo“, poručio je Milan Stanković.Najbolje ekipe plasiraće se direktno na Državno prvenstvo koje će sredinom jula biti organizovano na Adi Ciganliji u Beogradu, a najbolji se nacionalnog finala putuju na završno regionalno takmičenje u Split, gde će besplatno letovati sredinom avgusta. Na veliko zadovoljstvo učesnika, tu je bio i maskota – lav Viktor, koji je pojurio među takmičare kako bi što većem broju njih doneo sreću da osvoje medalje.„Sportske igre mladih 2019“ u Srbiji, održavaju se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, predsednika Srbije koji je prepoznao i podržao vrednost igara, kao i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Ambasador Sportskih igara mladih ove godine je proslavljeni fudbaler Nemanja Matić.

Svečanosti otvaranja „Sportskih igara mladih 2019“ u Zaječaru prisustvovali su: Milan Stanković – pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport, Ivana Jovanović – predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, Zorica Mijatović – sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Vice Lalić – direktor JKP „Timok održavanje”, Igor Božinović – generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zaječara i mnogi drugi.

Zaječar je jedan od 30 gradova koji je ove godine domaćin „Sportskih igara mladih“ Srbije.