two × 3 =

16 − sixteen =

Crveni krst Zaječar organizovao je svečanu dodelu zahvalnica i plaketa u znak zahvalnosti za doprinos u realizaciji akcija dobrovoljnog davanja krvi saradnicima i višestrukim davaocima krvi u 2019. godini.U znak zahvalnosti za  humanost  koju je iskazao u 2019. godini, Ljubiša  Miljković  iz Zaječara, je u proteklih godinu dana do sada dao krv 102 puta.„Ljudima treba pružiti podršku, pa ćemo zato ovaj prostor osim za davanje krvi iskoristiti i da izađemo u susret osobama sa invaliditetom, starijim licima i svima onima kojima je podrška i pomoć potrebna. Prostorije Crvenog krsta u naselju Avnoj i dalje funkcionišu, ali je ovaj prostor u centru grada sada daleko funkcionalniji“, istakla je predsednica CK Zaječar Ivanka Jović.„Ponosan sam na to koliko su naši građani humani i Zaječar je uvek primer kako treba sprovoditi akcije dobrovoljnog davanja krvi. Imali smo dosta izazova u implementacija Zakona o transfuziji, ali smo uspeli da rešimo najveći problem – prostor. Sada imamo neku sigurnost, pa bih se zato zahvalio na tome Gradskoj upravi“, istakao je  sekretar CK Zaječar Vladan Marković.

“Drago mi je da je i Gradska uprava prepoznala značaj da upravo ovi ljudi imaju svoje mesto koje će raditi u kontinuitetu. Prostorija u Krfskoj ulici je upravo mesto gde će ubuduće dobrovoljni davaoci moći uvek da dođu i daju krv“, istakla je zamenica gradonačelnika Marina Milić.

Zamenica gradonačelnika najavila je da će uskoro u Zaječaru u organizaciji Crvenog krsta biti otvoren i Klub starih, gde će svi penzioneri i stariji građani moći da dođu, da se druže, razmenjuju razna iskustva, a uz pregrš radionica imaće priliku da svoje slobodno vreme iskoriste na najbolji mogući način.

Na svečanosti su zahvalnice  podeljene učenicima-autorima likovnih i literarnih radova na temu „Krv život znači“, kao i volonterima Crvenog krsta Zaječar. U saradnji sa Udruženjem obolelih od dečije i cerebralne paralize održana je i radionica oslikavanja šolja, koje su kasnije podeljenje višestrukim dobrovoljnim davaocima.