nine + eleven =

15 − five =

Spuštena je zavesa i na takmičenje u Zoni „Istok“, a fudbaleri Timoka ostali su bez plasmana u srpskoligašku konkurenciju. Međutim, teško je bilo i očekivati drugačiji ishod u poslednjem kolu, posle meča u Кnjaževcu, koji je, kao što je i naš portal i najavio odlučio putnika u viši rang takmičenja.

Timok se pobedom oprostio od svojih navijača pred letnju pauzu, a sa četiri gola u mreži ispraćena je ekipa Svrljiga, na kraju 4:1 za Zaječarce, za 22 pobedu u sezoni.

Jednu više i dva osvojena boda više na svom kontu imali su Кnjaževčani, koji su u poslednjem susretu u sezoni odneli tri boda iz Ražnja, Bukovik – Timočanin 0:2.

Timočanin je dakle novi srpskoligaš sa 73 osvojena boda, ispred Timoka, koji je sakupio 71. Zaječarcima ostaje da iskoriste zaista talentovanu generaciju, od kojih mnogi još uvek imaju pravo nastupa za kadete i juniore i krunišu to plasmanom u Srpsku ligu „Istok“ 2020. godine.


Da će biti lako, neće, ali igre u ovoj sezoni daju razloga za optimizam, da će Zaječarci u konkurenciji negotinskog Hajduk Veljka, Rtnja iz Boljevca, koji je ispao iz Srpske lige, ali i povratnika iz Okružne lige Bora, uspeti da se sledeće sezone izbore sa svima i uspeju da vrate Timok, tamo gde mu je po svemu i mesto.