5 + 12 =

two × one =

Tradicionalna manifestacija, koja se održava četvrtu godinu za redom, „Dani Gamzigradske banje“ na programu je u subotu 31. avgusta.

U okviru bogatog programa ove kulturno-turističke manifestacije u 17 sati biće otvorena izložba slika sa predhodnih likovnih kolonija „Gamzigrad“, nakon čega će glumci zaječarskog teatra izvesti performans.

Kulturno-umetnički program počeće u 17:30 nastupom Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“, a nastaviće se igrom Gradskog folklornog ansambla „Zora“ i kulturno umetničkih društava „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora i „Gradec“ iz Gradskova. Nastupiće i mlada, talentovana pevačica iz Zaječara Milica Ilić.

Na programu je i takmičenje u pripremanju riblje čorbe i izložba tradicionalne trpeze, kao i sportske aktivnosti: turnir u malom fudbalu, basketu, koji će početi već od jutarnjih sati, dok će deo programa biti posvećen i zaječarskom Odredu izviđača „Đorđe Simeonović“.

Organizatori manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Mesna zajednica Gamzigradska banja, Sportski savez grada Zaječara i Turistička organizacija grada Zaječara, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

 

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“