1 × two =

twelve − 3 =

Gimnazija Zaječar izabrana je u 20 škola u Evropi koje će biti škole ambasadori u novom evropskom projektu.

Projekat „STEM school label“ uključuje škole iz Portugala, Litvanije, Francuske, Turske, Španije, Malte, Italije, Švedske, Švajcarske, Belgije, Grčke, Rumunije, Severne Makedonije i Srbije.

Ideja je da ove škole kroz aktivnosti na polju STEM-a (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) razviju set veština i metoda za rad sa učenicima sklonim prirodno-matematičkim naukama.

Predstavnici zaječarske Gimnazije, direktor Srđan Stanojević i profesor fizike Mladen Šljivović, prisustvovali su krajem septembra radionici u Briselu tokom koje su i zvanično izabrani za školu ambasadora.

Rezultati Gimnazije Zaječar iz fizike, matematike, informatike, ali i drugih aktivnosti, doprineli su da „European schoolnet“ i Centar za promociju nauke, prepoznaju našu školu kao školu koja bi bila odličan primer, istakao je direktor Gimnazije Srđan Stanojević.

 

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“