5 × 5 =

3 + 20 =

Zaječar je još jednom bio odličan domaćin Krosa RTS-a.

Ukupno 1587 učesnika prošlo je kroz cilj u subotu 6. oktobra na gradskom hipodromu u Zaječaru.

Po programu je održano 26 odličnih trka, od predškolskog uzrasta pa sve do seniorske konkurencije.

Novopazarci su dominirali kod seniora, kod muškaraca je pobedu odneo Elzan Bibić u trci na 5000 metara, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila Amra Terzić, mlađa sestra daleko poznatije Amele, inače višestruke pobednice Krosa RTS-a u deonici dugoj 3000 metara.

Promoter Krosa u Zaječaru bio je legendarni Dane Korica, koji je još jednom iskazao veliku zahvalnost gradu na Timoku i Sportskom savezu grada Zaječara, što ne zaboravljaju koliko je „kraljica sportova“ bitna za celokupan sport u Srbiji.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je da je mnogo truda i rada uloženo da ova manifestacija bude podignuta na još veći nivo, u odnosu na minule godine.

„Presrećan sam svaki put kada je Kros RTS-a ovde, posebno jer nas uvek posluži vreme. Predivan je dan, mi smo se potrudili da obezbedimo i malo bolje uslove nego što je to bilo ranijih godina, da sredimo stazu, tribine, prilazne puteve.

Veliki broj posetilaca pozdravio je i pomoćnik gradonačelnika Zaječara za sport i omladinu, Milan Stanković.

Grad Zaječar je uvek bio grad prepoznatljiv po tome što puno ulaže u sport, jer svi znamo koliko je bitno baviti se sportom. Znamo da je atletika bazičan sport i predstavlja jedan preduslov za bavljenje svim ostalim sportovima. Grad Zaječar će i u budućnosti podržavati ovakve manifestacije“, naglasio je Stanković.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara, koji je i organizator Kros serije već deceniju i po, istakao je da je Zaječar ponosan na jednu ovakvu manifestaciju.

‚‚Sportski savez grada Zaječara bio je zagovornik transformacije Krosa RTS-a, a najveća satisfakcija svim ljudima uključenim u organizaciju ove manifestacije jeste veliki broj takmičara i posetilaca, što je dokaz da radimo pravu stvar“, rekao je Božinović.

Kros serija RTS-a nastavlja se u Rekovcu, 13. oktobra, a završava u Šapcu 20. oktobra.

foto: Kros RTS