4 + twenty =

one × two =

Spuštena je zavesa na I Kup grada Zaječara u malom fudbalu.

Pobednik turnira je ekipa „Noćni klub 54“, koja je rezultatom 5:2 u finalu slavila protiv ekipe „Aura Home“.

Treće mesto pripalo je Klubu malog fudbala „Timok“ iz Zaječara, posle trijumfa od 3:0 nad najmlađom ekipom na takmičenju, „Tempo Naksi radio“.

 

Pre toga, u najkvalitetnijoj utakmici na turniru, u prvom polufinalu, snage su odmerile ekipe Kluba malog fudbala „Timok“ i “ Noćnog kluba 54″. Slavila je ekipa „Najt kluba“ posle velike drame, rezultatom 2:0.

Naime, pri rezultatu 1:0, dosuđen je penal za KMF „Timok“, ali je Dejan Mašić, najbolji igrač Novogodišnjeg turnira u Zaječaru 2016., promašio kazneni udarac, tačnije golman Ivan Ristić, je pročitao njegovu nameru i sačuvao prednost svojoj ekipi.

Bilo je to finale, pre finala ne potcenjujući naravno uspeh ekipe, „Aura Home“, koja je u četvrtfinalu eliminisala jednog od favorita turnira, ekipu „Kafe Triton“, posle boljeg izvođenja penala.

Na kraju, zaista fenomenalne borbe, sjajni mečevi, ali i velike nagrade za učesnike turnira.

Prelazni pehar pobedniku turnira, predao je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, dok je nagradu u iznosu od 150 hiljada dinara uručio pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković.

Drugoplasiranom timu, pehar i nagradu u iznosu od 100 hiljada dinara, uručio je Milorad Vučković, predsednik Organizacionog odbora Kupa grada Zaječara, dok je pehar i nagradu u vrednosti od 50 hiljada dinara, trećeplasiranom timu, predao Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza grada Zaječara.

Ukupno je odigrano 18 utakmica, postignuto je 76 golova, više od četiri po meču, tako da je publika, koja je četiri večeri zaredom punila tribine Sportsko-rekreativnog centra „Popova plaža“, imala šta da vidi.

Kup grada Zaječara u malom fudbalu, opravdao je očekivanja organizatora, Grada Zaječara i Sportskog saveza grada na Timoku, pa nema sumnje da će i u godinama koje slede, biti uvršten u program obeležavanja gradske slave grada Zaječara, Male Gospojine.